Rabarbrasuppe med ingefæriskrem og jordbær
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Rabarbrasuppe:
8 dl rabarbrasaft, konsentrert
1 vaniljestang, delt
4 rabarbra, skrelt og delt
Ingefæriskrem:
300 g rabarbra i biter
1 1/2 dl sukker
2 ss vann
150 g mascarpone
1 1/2 dl kremfløte
10 biter syltet ingefær i biter
2 dl jordbær
1 dl rabarbra i biter
12 friske mynteblader
Suppen: Ha saft og vaniljestang i en kjele samme med rabarbrabiter. Kok på svak varme i ca 10 min. Sil suppen over i en bolle og sett kaldt.
Iskremen: Ha rabarbrabiter i en kjele sammen med sukker og vann. Kok under lokk i 5 min. Ha blandingen i en mikser og kjør til puré. Sett kaldt. Bland sammen rabarbrapuré med mascarpone, fløte og ingefær. Kjør i ismaskin eller frys inn i plastboks, rør da av og til i isen slik at den ikke blir steinhard.
Servering: Kutt jordbærene i biter og legg i dype tallerkener sammen med rabarbrabiter og mynteblader. Hell over suppen og ha en kule is på toppen. Pynt med mynte og litt rabarbraskall.
Smak gjerne til suppen med kanel eller kardemomme.