Rabarbraparfait med bringebærcoulis
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Rabarbraparfait:
400 g rabarbra
1 vaniljestang
4 eggeplommer
5 ss sukker
4 dl fløte
Bringebærcoulis:
4 dl vann
3 dl sukker
200 g bringebær
Rabarbraparfait:
Rens og riv rabarbraen på et rivjern og kjør det i hurtigmikser.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang/frøene i en stålbolle og sett bollen over varmt vann. Pisk hele tiden til massen blir varm og sukkeret har løst seg opp. Ta ut vaniljestangen.
Fortsett å piske det til tykk eggedosis.
Stivpisk fløten og bland den med eggedosisen.
Tilsett rabarbraen.
Fyll blandingen i en brødform eller bolle og dekk til med plast. Frys den i 4-5 timer.
Det kan være lurt å ta ut rabarbraparfaiten 20 minutter før servering. Server med bringebærcoulis.
Bringebærcoulis:
Kok opp sukker og vann og la det koke til noe av vannet er fordampet.
Avkjøl det litt.
Tilsett bringebær og kjør det jevnt med en stavmikser.
Sil av frøene.