Rabarbraparfait med bringebærcoulis

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4 porsjoner
Ingredienser:
400 g rabarbra
1 vaniljestang
4 eggeplommer
5 ss sukker
4 dl fløte
Bringebærcoulis:
4 dl vann
3 dl sukker
200 g bringebær
Fremgangsmåte:
Rens og riv rabarbraen på et rivjern og kjør det i hurtigmikser.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang/frøene i en stålbolle og sett bollen over varmt vann.
Pisk hele tiden til massen blir varm og sukkeret har løst seg opp. Ta ut vaniljestangen.
Fortsett å piske det til tykk eggedosis.
Stivpisk fløten og bland den med eggedosisen.
Tilsett rabarbraen.
Fyll blandingen i en brødform eller bolle og dekk til med plast. Frys den i 4-5 timer.
Det kan være lurt å ta ut rabarbraparfaiten 20 minutter før servering.
Fremgangsmåte:
Kok opp sukker og vann og la det koke til noe av vannet er fordampet.
Avkjøl det litt.
Tilsett bringebær og kjør det jevnt med en stavmikser.
Sil av frøene.
Server parfaiten med bringebærcoulis.
