top of page

Rabarbragelé med hvit sjokolademousse og rabarbraskum

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

500 g hvit sjokolade
5 gelatin plater
2 romtempererte egg
5 dl fløte
3 rabarbrastilker
1-2 ss sitronsaft
2-3 ss sukker
1 bunt gjøksyre

Mousse
Brekk 300 g hvit sjokolade i biter og smelt den over vannbad. Bløtlegg 2 plater gelatin i minst 5 ­minutter. Klem ut vannet av gelatinen og smelt den i 1 ss kokende vann eller 30 sekunder i mikroovn. Rør gelatinen inn i den smeltede sjokoladen og tilsett romtempererte egg. Pisk fløten til løs krem og vend sjokoladen forsiktig i kremen med en slikkepott. Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sett den kjølig.

Brekk 200 g hvit sjokolade i biter og stek dem i ovnen på 160 grader i 5 minutter til ­sjokoladen er gyllen. Avkjøl sjokoladen og smuldre den i biter.

GELÉ
Skjær rabarbraen i biter og kok den opp i litt vann mens du rører. Kjør det glatt med stavmikser og sil saften gjennom en sil. Smak til med litt sitronsaft og sukker. Varm saften forsiktig opp igjen og ha i 3 gelatinplater.
Rør godt til gelatinen er smeltet. Ha litt av saften i en kjele og hold den lun.

GELÉ OG SKUM
Avkjøl resten av saften i en liten form til geleen stivner. Skjær geléen i 2 millimeter tykke skiver med en mandolin og stikk ut sirkler med en utstikkerform. Pisk resten av saften i kjelen til et luftig skum.

Sprøyt sjokolademoussen i seks skåler. Topp med skiver av rabarbragelé og dekk med lyserosa rabarbraskum. Pynt med gjøksyre og stekte sjokoladesmuler.

ELEGANT TITLE

bottom of page