Rabarbra- og jordbærsuppe med sitron-panna cotta
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Sitron-panna cotta:
6 dl fløte
1 sitron, revet skall
3 gelatinplater
1 dl melk
100 g sukker
Rabarbra- og jordbærsuppe:
250 g rabarbra, i biter
250 g jordbær, delt i to
2 stjerneanis
5 dl vann
125 g sukker
2 ss sitronsaft
Sitron-panna cotta: Ha fløte og sitronskall i en kjele og kok opp. La blandingen småkoke til den er redusert 1/3. Bløtlegg gelatinen i vann til den er myk. Ta ut gelatinen og klem ut vannet. Varm opp melken med sukker. Ha i gelatinen og rør til den er helt oppløst. Rør sammen melkeblandingen med fløten. Hell blandingen i små skåler og sett dem i kjøleskap. De bør stå der minst 2 timer før servering.
Rabarbra- og jordbærsuppe: Ha rabarbra, jordbær, stjernesanis og vann i en kjele og kok opp. La suppen småkoke 15 min. Sil suppen og smak til med sukker og sitronsaft. Avkjøl.
Ha biter av jordbær, rabarbra og gjerne andre bær i suppen ved servering.