top of page
Rabarbra- og granskuddsaft

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
8 porsjoner
Ingredienser:
1 kg rabarbra delt i biter (bruk gjerne avskjær og rester fra rabarbraen som er brukt i desserten)
1 dl honning (mild type, flytende akasie e.l.)
1 dl sukker
5 dl eplemost
1,5 l vann
2 dl små granskudd
Kok opp rabarbra, honning, sukker, eplemost og vann. La det koke/putre i 10–15 minutter.
Fjern det hvite skummet som legger seg på toppen underveis.
Sil saften gjennom en fin sikt eller klede. Tilsett granskuddene når saften enda er varm. Avkjøl med granskuddene i.
Servér gjerne saften gjennom hele måltidet. Den kan også blandes opp med f.eks eplemost eller ripssaft for å skape variasjon. Til desserten passer det fint å toppe rabarbrasaften med tørr eplecider.
bottom of page
