top of page

Rabarbra- og granskuddsaft

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

8 porsjoner

Ingredienser:

1 kg rabarbra delt i biter (bruk gjerne avskjær og rester fra rabarbraen som er brukt i desserten)
1 dl honning (mild type, flytende akasie e.l.)
1 dl sukker
5 dl eplemost
1,5 l vann
2 dl små granskudd

Kok opp rabarbra, honning, sukker, eplemost og vann. La det koke/putre i 10–15 minutter.

Fjern det hvite skummet som legger seg på toppen underveis.

Sil saften gjennom en fin sikt eller klede. Tilsett granskuddene når saften enda er varm. Avkjøl med granskuddene i.

Servér gjerne saften gjennom hele måltidet. Den kan også blandes opp med f.eks eplemost eller ripssaft for å skape variasjon. Til desserten passer det fint å toppe rabarbrasaften med tørr eplecider.

bottom of page