Rødgrøt med fløte

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
200 g rips
100 g kirsebær
100 g solbær
100 g rabarbra
1 vaniljestang
150 g sukker
3 ss potetmel
1 håndfull mandler uten skall
3 dl kremfløte
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp rips, kirsebær, halvparten av solbærene, vaniljestang og frø. Skum av og la bærene syde i ca. 5 minutter. Sil av saften, kok den opp og smak til med sukker.
Tilsett resten av solbærene og la det surre med i et par minutter.
Ha i rabarbraen i biter og kok opp. Trekk kjelen fra varmen og jevn med
potetmel rørt ut i litt kaldt vann. Hell rødgrøten i en skål og dryss et tynt lag sukker på toppen så den ikke får hinne. Sett grøten kaldt.
Rist mandlene lett i tørr panne, og servér grøten med hakkede mandler og iskald, lettpisket kremfløte. Pynt med bær og spiselige blomster som forglemmegei og jordbærblomster.