top of page

Prosten & rødvinsglaserte pærer

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

Tid: 1 time

Ca. 1 kg pærer
1 flaske rødvin
200 g sukker
1 sitron, saft og revet skall
1 vaniljestang
2 hele kanelstenger
2 stjerneanis
1 laurbærblad
2-3 Prosten fra Prestholt Geitost

Kok opp vin, sukker, sitronsaft, -skall og krydder. Skrell pærene, men la gjerne stilken sitte på. Del pærene i to og fjern kjernehuset med tuppen av en spiss kniv eller med potetskreller. Om pærene er små, kan de kokes hele. Legg pærene i kjelen med vin. Pass på at de er helt dekket.

Kok opp, senk varmen og la pærene småkoke til de er møre, ca. 15-20 minutter avhengig av hvor faste pærene er. Løft pærene forsiktig opp av laken og over i en bolle. Kok opp laken på nytt, og la den koke inn til den blir sirupsaktig. Hell den over pærene og avkjøl. Server pærene til Prosten geitost.

ELEGANT TITLE

bottom of page