top of page

Popkornmakroner med salt karamel

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

25

Tid: 1 time + 3 timer hviletid

Karamellfyll og popkorn
120 g sukker
100 g kremfløte
115 g kaldt smør i terninger
5 g flaksalt
Ca. 5 dl nypoppet popkorn

Makroner
100 g mandelmel
100 g melis
75 g eggehvite
¼ ts salt
100 g sukker
3 dråper sukkerkulør

Karamellfyll og popkorn
Smelt sukkeret til karamellfyllet i en kjele på middels varme. Rør innimellom med en tresleiv slik at ­karamellen får jevn farge. Se til at den ikke brenner seg. Varm fløten i en liten kjele. Trekk kjelen med karamell av platen og hell den varme fløten forsiktig over ­karamellen. Rør godt til alt er blandet.

Avkjøl ­blandingen noe og pisk inn kaldt smør i små terninger. Tilsett saltet. Hell 1/3 av karamellen over popkornet og bruk tresleiven til å vende karamell og ­popkorn sammen. Spre popkornene utover et bakepapir og bruk fingrene til å skille dem fra hverandre. Hell resten av karamellen over i en bolle, og avkjøl den på kjøkkenbenken i 2-3 timer. Pisk den så til en luftig og fast krem som makronene skal fylles med.

Makroner
Forvarm stekeovnen til 150 °C. Kjør mandelmel og melis i en foodprosessor for å få en enda finere mandelmelblanding. Ha eggehvitene i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsetter du sukkeret litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Tilsett sukkerkulør. Vend mandelmelblandingen i marengsen med en slikkepott, og rør til alt er godt blandet. Røren skal bli lett flytende. Blir røren for tynn vil makronene flyte utover, og blir røren for tykk vil makronene danne små topper og ikke få en jevn, fin overflate.

Ha røren over i en sprøytepose med en rund tipp. Sprøyt jevne pletter på størrelse med en femkrone på et bakepapir. Ha god avstand mellom makronene. Bank stekebrettet et par ganger i benkeplaten for å slå ut eventuelle luftbobler. Gjenta med neste brett. La makronene stå på kjøkkenbenken i ­­20 minutter før du setter dem i stekeovnen. Kjenn forsiktig på makronene med finger­tuppen. De er klare til steking når de har fått en liten hinne på overflaten. Stek makronene midt i ovnen i ca. 12 ­minutter. Det kan variere litt fra ovn til ovn, men 11-15 minutter pleier å være passe. Avkjøl makronene før de løsnes fra bakepapiret. Ha karamellfyllet i en sprøytepose med rund tipp. Sprøyt fyll på halvparten av makronbunnene. Legg den andre halvparten over og klem dem lett sammen. Pynt makronene med karamellisert popkorn og karamell.

ELEGANT TITLE

bottom of page