Plommer med sabayonne og bringebær
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
12 plommer
1 dl sukker
2 ss vann
1 dl hvitvin, søt
100 g bringebær
50 g hasselnøtter
Sabayonne:
4 eggeplommer, store
3 ss sukker
1 ss sitronsaft
3 ss appelsinsaft
1 ss kirsch, kirsebærbrennevin
Del plommer i to og fjern steinen. Lag et snitt i skinnet på plommene. Kok sukker og vann til karamell. Legg plommene i med skinnsiden ned. Hell over hvitvin. Kok plommene til de er myke. Ta dem ut av laken og fjern skinnet. Kok laken inn til sirupkonsistens.
Legg bringebær og hasselnøtter i sirupen. Varm forsiktig opp en gang og avkjøl straks.
Visp alle ingrediensene til sabayonne sammen. Ha bollen i et vannbad og visp til det blir en tykk krem.
Anrett plommene på sabayonne. Hell over bringebær og bruk resten av sirupen som saus.