Plommekomposisjon
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Plommeshot:
4 plommer
1 ss sukker
2 ss sitronsaft
2 dl søt dessertvin, gjerne Mas Amiel
Plommehutney:
50 g hasselnøtter
1 dl plommekjøtt fra shot
2 ss timian, finhakket
Vaniljekokt plomme:
2 plommer
1 ss sukker
1 dl vann
1/2 vaniljestang
2 havrekjeks
Syltet plomme med kanel og rømme:
2 plommer
2 ss sukker
1 kanelstang
1 dl vann
1 ss sitronsaft
2 ss seterømme
2 ss mascarpone
1 ts malt kanel
1 ts malt koriander
1 ts malt nellik
Frisk plommesalat med mynte
2 plommer
1 ts limesaft
10 mynteblader
Plommeshot:
Del plommer i to og fjern steinen. Kutt fruktkjøttet i små biter. Smelt sukker i en panne. Tilsett plomme og sitronsaft. Kok opp og hell over dessertvinen. Skru ned varmen og la det trekke uten at det koker i 10 min. Sil suppen. Bruk fruktkjøtt til chutney. Avkjøl suppen og anrett i shotglass ved servering.
Plommechutney:
Rist hasselnøtter lysebrune i ovnen på 180 °C. Knus dem lett. Bland med nøtter, plommebiter og finhakket timian.
Vaniljekokt plomme:
Del plommene i to og fjern steinen. Lag et kryss i skinnet. Smelt sukker til karamell. Legg i plommene med skinnet ned.Hell over vann og ha i vaniljestang. Kok til plommene er møre. Fjern skinnet. Knus havrekjeks i små biter og strø over ved servering.
Syltet plomme: Del plomme i to og fjern steinen. Kok opp sukker, kanel, vann og sitronsaft. Legg i plommene og avkjøl de i laken.
Visp rømme og mascarpone stivt. Tilsett krydder.
Frisk plommesalat: Kutt plomme i tynne strimler. Strø over sukker og hell over limesaft. Tilsett finhakket mynte.
Anrett alt på tallerken.