top of page

Plommechutney

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

10

1 kg plommer
2 rødløk
2 hvitløkfedd
1 rød chili
2 dl sukker
1 dl eplejuice
0,5 dl eplesidereddik
6 hele kardemommekjerner
Salt

Del plommene og fjern steinene.
Hakk løken, skive hvitløkfeddene og chilien.
Ha plommer, løk, hvitløk og chili en en kjele og tilsett sukker, eplejuice, eddik og kardemomme.

Kok sammen til en tykk saus over svak varme i ca. 40 minutter.
Smak til chutneyen med salt.
Ha chutneyen over i rene glassbokser, og oppbevar svalt og mørkt.
Plommechutney smaker godt til grillet kjøtt.

La gjerne chutneyen modnes i et par uker i kjøleskapet før servering.

bottom of page