Plomme og karamelliserte arme riddere
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Enkelt
Tid: 45 minutter
300 g plommer, uten stein og delt i biter
2 ss rørsukker
1 stjerneanis
1 dl vann
2 hele plommer
Smør
4 skiver brioche eller annet søtt, luftig bakverk
2 egg
2 dl helmelk
1 dl kremfløte
1 ts kardemomme
Smør og sukker til steking
Kok opp plommer, sukker, anis og vann. La det småputre i 10-15 minutter. Ta ut anisen, kjør resten med stavmikser og sil det. Spe evt. med ørlite vann til ønsket konsistens. Del de hele plommene i to på midten og fjern steinen. Lag noen snitt i skinnsiden. Ha smør og litt av plommesuppen i en liten kjele. Legg plommene med skinnsiden ned og la dem småkoke til skinnet løsner. Spe evt. med litt vann hvis det koker inn for mye.
Visp sammen egg, melk og fløte og legg briocheskivene i melkeblandingen. Ta dem opp når de er blitt bløte, og vend dem i sukker. Stek dem i panne med smør på middels varme til sukkeret karamelliseres lett. Anrett plommesuppen i skåler og server med arme riddere og kokte plommer.