top of page

Plomme og karamelliserte arme riddere

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Enkelt

Tid: 45 minutter

300 g plommer, uten stein og delt i biter
2 ss rørsukker
1 stjerneanis
1 dl vann
2 hele plommer
Smør
4 skiver brioche eller annet søtt, luftig bakverk
2 egg
2 dl helmelk
1 dl kremfløte
1 ts kardemomme
Smør og sukker til steking

Kok opp plommer, sukker, anis og vann. La det småputre i 10-15 minutter. Ta ut anisen, kjør resten med stavmikser og sil det. Spe evt. med ørlite vann til ønsket konsistens. Del de hele plommene i to på midten og fjern steinen. Lag noen snitt i skinnsiden. Ha smør og litt av plommesuppen i en liten kjele. Legg ­plommene med skinnsiden ned og la dem småkoke til skinnet løsner. Spe evt. med litt vann hvis det koker inn for mye.


Visp sammen egg, melk og fløte og legg brioche­skivene i melkeblandingen. Ta dem opp når de er blitt bløte, og vend dem i sukker. Stek dem i panne med smør på middels varme til sukkeret karamelliseres lett. Anrett plommesuppen i skåler og server med arme riddere og kokte plommer.

ELEGANT TITLE

bottom of page