top of page

Pistasjkake

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

8

Vanskelighetsgrad: Ganske enkelt

Tid: ! time 30 minutter + i fryseren over natten

Pistasjkake
50 g hvit sjokolade
3 egg
125 g sukker
60 g pistasjmel
60 g mandelmel
Skallet av 1 økologisk lime
1 klype salt

Springform
Silikonform, litt større enn spring­formen

Pistasjkrem med lime
3 plater gelatin
1 dl limesaft
100 g sukker
30 g pistasjsmør (kjøp på nettet eller gni av det tynne skallet på pistasjnøttene og kjør dem i en kraftig kjøkkenmaskin helt til de slipper fettet og blir til nøttesmør)
2 dl kremfløte
1 klype salt
1 dl gresk yoghurt 10 %

Pynt og servering
100 g grønne pistasjnøtter

Pistasjkake
Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad. Knekk eggene og skill plommer og hviter. Pisk eggeplommer og sukker lett og luftig. Rør inn smeltet sjokolade, pistasjmel, mandelmel, limeskall og salt. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig i røren. Bruk en springform som er litt mindre i diameter enn silikonformen. Kle bunnen med bakepapir og fordel deigen i formen. Stek kaken i ca. 30 minutter på 175 °C til den er gyllen
og gjennomstekt. Sjekk gjerne med en kakenål.

Pistasjkrem med lime
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Kok opp limesaft og sukker i en liten kjele og ta den av varmen. Klem vannet ut av gelatinen og rør den i den varme limesirupen. Avkjøl til ca. 37 °C. Ha pistasjsmør, fløte og salt i en bolle og pisk det luftig. Vend inn yoghurten. Vend først inn litt av pistasjkremen i den lunkne limesirupen og vend så forsiktig inn resten. Fordel moussen i en rund silikonform og trykk forsiktig pistasjkaken ned i den (med bunnen ned). Sett kaken i fryseren over natten.

Ta den frosne kaken ut av formen og la den tine på et fat i kjøleskapet. Finmal pistasjnøttene og dryss det i et jevnt lag over kaken.

ELEGANT TITLE

bottom of page