top of page

Pistasjis

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

8

Vanskelighetsgrad: Enkelt

Tid: 40 minutter + avkjøling og frysetid

Pistasjpasta
200 g pistasjnøtter

Pistasjis
3 dl helmelk
2 ½ dl kremfløte
125 g sukker
0,25 ts maldonsalt
25 g glukosesirup eller lys sirup
80 g eggeplommer (4 stk)
60 g pistasjpasta

Pistasjpasta
Sett stekeovnen på 180 °C. Rist nøttene i ovnen i ca. 5 minutter. Rør gjerne rundt noen ganger underveis. Ha nøttene i en foodprosessor og kjør til de slipper olje og blir flytende. Det kan ta 10-15 minutter. Pistasjpasta som blir til overs, holder seg i flere måneder i et tett glass i kjøleskapet.

Pistasjis
Varm melk, kremfløte, sukker, salt og glukose til kokepunktet. ­Visp eggeplommene lett sammen. Hell den varme væsken i egge­blandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell blandingen tilbake i kjelen. Varm den mens du rører i bunnen av ­kjelen med en slikkepott. Det er viktig å røre hele tiden for å hindre at egge­plommene stivner i bunnen av kjelen. La smeten tykne (ca. 84–85 °C, bruk gjerne et termometer), og sil den over i en bolle. Du kan se om smeten er tykk nok ved å ha litt av den på slikke­potten og dra en finger ­gjennom. Hvis iskremsmeten ikke flyter sammen igjen, er den klar. Pass på at den ikke blir for varm, da sprekker den.

Tilsett pistasjpastaen og bland den godt inn. Avkjøl massen i kjøleskapet før du fryser den i en ismaskin. Ha isen over i en bolle og sett den i ­fryseren. Etter at isen er fryst i ismaskinen, men fortsatt er myk, kan du også fylle isen i silikonformer til ispinner. Frys isen i formene til den er hard. Ta ut isen og dypp tuppen i smeltet sjokolade.

ELEGANT TITLE

bottom of page