Pisket ganache på mørk sjokolade med lakris og bringebær
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
Vanskelighetsgrad: Enkelt
Tid: 30 minutter + avkjøling
Ganache på mørk sjokolade
75 g mørk sjokolade 64 % kakaomasse
2 ½ dl kremfløte
30 g sukker
Montering
Friske bringebær
Mørk sjokolade
Lakrispulver
Ganache på mørk sjokolade
Finhakk sjokoladen og smelt den. Kok opp fløte og sukker og hell halvparten over sjokoladen. Rør det godt sammen. Tilsett resten av fløten og rør kremen sammen. Sett den i kjøleskapet over natten til den er kald.
Montering
Spar noen hele bringebær, men kjør gjerne noen bringebær til puré i en foodprosessor. Smelt mørk sjokolade i vannbad og stryk den tynt utover et bakepapir. Sett sjokoladen i kjøleskapet til den stivner, og kutt eller brekk den i biter før servering.
Pisk sjokoladekremen forsiktig så den blir stiv og fyll den i en sprøytepose med stjernetyll. Sprøyt litt sjokoladekrem på en tallerken og dryss lakrispulver over. Server med bringebær og sjokoladepynt.