top of page

Perfekt sukkerbrødbunn

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

5 egg, romtempererte
200 g sukker
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver

Sett ovnen på 200°C varmluft. Klem fast et bakepapir i bunnen av en 24 cm. springform og smør kantene med smør. Dryss mel på kantene så røren ikke setter seg fast.

Knekk eggene oppi en mikserbolle og tilsett sukker. Pisk til luftig eggedosis i ca. 5 minutter. Vend sammen mel og bakepulver og sikt det inn i eggedosisen. Vend forsiktig sammen med en slikkepott, og hell røren over i den smurte formen. Sett kaken nederst i ovnen og senk varmen til 175°C. Stek sukkerbrødet i ca. 35 minutter eller til det er ferdig.

Snu kaken opp ned på en rist, og la den avkjøles i formen.

Del kaken i to eller tre, og fyll med vaniljekrem og syltetøy. Husk for all del å dynke bunnen med melk eller ananasjuice. Bre et tjukt lag med pisket krem over sukkerbrødet og pynt med friske bær verdig 17 mai.

bottom of page