top of page
Pepperkakeparfait med syltet pære og tyttebær
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1/2 dl mørk sirup
1/2 ts ingefær
1/2 ts kanel
5 eggeplommer
1 dl melis
5 dl kremfløte
12 pepperkaker
2 ss konjakk
1 dl sukker
1 dl vann
1 pære, i terninger
1 kanelstang
1 vaniljestang, delt i to på langs
4 ss tyttebær
Kok opp sirupen med ingefær og kanel. Pisk eggeplommer med melis til eggedosis. Pisk fløten og hakk pepperkakene. Bland eggedosis med sirup, pepperkaker og konjakk, vend sist i fløten.
Frys røren i 12 porsjonsformer eller 1 stor form i ca 3 timer. Kle evt formene innvendig med plastfolie.
Kok opp sukker og vann og ha i pære, vanilje og kanel. Kok opp og sett kaldt. Vend i tyttebær ved servering.
Servér gjerne med flere frukter og bær.
bottom of page