top of page
Pasjonsfrukt sabayonne med norske jordbær og grønn chiligelé
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 45 minutter
Sabayonne
6 eggeplommer
50 g sukker
2 dl hvitvin, halvtørr
1 dl pasjonsfruktsirup
Norske jordbær
Chiligelé
100 g sukker
1 dl vann
1 grønn chili, finhakket
3 pl gelatin
Sabayonne
Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Tilsett vin og pasjonsfruktsirup mens du pisker rolig. Kok i mellomtiden opp vann i en vid kjele. Temperaturen skal ligge tett oppunder kokepunktet, men vannet skal ikke fosskoke. Hell eggedosisen i en mindre kjele eller glassbolle, og sett den oppi kjelen med vann. Fortsett å piske med håndvisp til eggedosisen tykner. Det tar rundt 6-7 minutter.
Chiligelé
Kok opp sukker, vann og chili, tilsett gelatin og sil blandingen. Avkjøl og del i terninger.
ELEGANT TITLE
bottom of page