Pannacotta med kanelsmak
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
3 dl fløte
1 kanelstang
50 g sukker
4 plater gelatin
4 dl yoghurt
2 dl sukker
1 dl vann
8 plommer
5 dl søt hvitvin
Varm fløte, kanelstang og sukker til kokepunktet. La det trekke 10 min. Legg gelatin i bløt. Smelt gelatin i fløten. Avkjøl noe og visp inn yoghurt. Ha i former og sett kaldt i to timer.
Kok sukker og vann til karamell. Stryk det tynt ut på et bakepapir eller en silikonmatte. Avkjøl og knekk i passe biter.
Del plommer i to og ta ut steiner. Kutt et snitt i toppen av hver plommehalvdel. Kok opp hvitvin og legg plommene med skinnet ned. La dem småkoke til de blir myke. Avkjøl plommene i laken.
Ha litt varmt vann på formene med pannacotta og hvelv puddingen over på tallerken. Legg knekk rundt på kantene. Sérver med plommer og sausen fra plommene.