top of page

Pærechutney

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

60 minutter

500 g pærer
1/2 sitron eller 1 lime i skiver
2 ss eddik 24%
1 dl hvitvin
2 ss revet ingefær
1-2 dl råsukker

Vask pærer i lunkent vann. Del pærene og fjern steiner og stilker. Skjær pærene i jevnstore terninger. Ha sitron eller lime sammen med eddik, vin, ingefær og sukker i en kjele og kok sammen til sukkeret er løst opp. Tilsett pærebiter og kok over lav varme i ca 40 minutter eller til pærene er myke. Smak ev. til chutneyen med mer sukker eller eddik.

Ha chutneyen over på varme, rene glass. Sett på lokk og oppbevar svalt. Etter 1 uke er pærechutneyen ferdig, men la den gjerne lagres lenger ettersom smakene utvikles etter hvor lenge den lagres.

Supergodt tilbehør til fugl-, vilt- eller svineretter. Tilsett gjerne krydder etter egen smak, prøv f.eks. korianderfrø, kanel eller stjerneanis.

bottom of page