Pærechutney
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
60 minutter
500 g pærer
1/2 sitron eller 1 lime i skiver
2 ss eddik 24%
1 dl hvitvin
2 ss revet ingefær
1-2 dl råsukker
Vask pærer i lunkent vann. Del pærene og fjern steiner og stilker. Skjær pærene i jevnstore terninger. Ha sitron eller lime sammen med eddik, vin, ingefær og sukker i en kjele og kok sammen til sukkeret er løst opp. Tilsett pærebiter og kok over lav varme i ca 40 minutter eller til pærene er myke. Smak ev. til chutneyen med mer sukker eller eddik.
Ha chutneyen over på varme, rene glass. Sett på lokk og oppbevar svalt. Etter 1 uke er pærechutneyen ferdig, men la den gjerne lagres lenger ettersom smakene utvikles etter hvor lenge den lagres.
Supergodt tilbehør til fugl-, vilt- eller svineretter. Tilsett gjerne krydder etter egen smak, prøv f.eks. korianderfrø, kanel eller stjerneanis.