top of page

Pære mille feullie

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Ganske enkelt

Tid: 1 time + avkjølingstid

4 pærer

Lake
200 g honning
2 stjerneanis
1 nellikspiker
1 dl akevitt

Karamelltuille
75 g smør
90 g sukker
3 ½ ss kremfløte
40 g glukosesirup

Kanelkrem
5 dl helmelk
1 kanelstang
4 eggeplommer
50 g maisenna
75 g sukker

Lake
Kok opp alle ingrediensene til laken. Skrell pærene og stikk ut kjernene. Bruk evt. en liten kniv til å snitte under toppen, slik at stilken blir sittende på. Kok pærene helt møre i laken. Ta pærene ut og reduser laken til sirup. Pensle pærene med laken før servering.

Karamelltuille
Kok opp alle ingrediensene. Avkjøl. Form deigen til små kuler og stek dem i ovnen på 160 °C til de er lysebrune, ca. 3-4 minutter – følg med.

Kanelkrem
Kok opp melk og kanelstang. Visp eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen. Spe med den varme melken litt og litt. Visp det godt sammen og ha det tilbake i kjelen igjen. Varm opp på nytt under stadig omrøring. Det er veldig viktig at kremen ikke koker, da kan den skille seg. Kremen tykner etter hvert som den blir varm. Ta kjelen av platen og la kremen avkjøles til romtemperatur. Del pærene i så tynne skiver som mulig og legg en karamelltuille mellom hver. Server med kanelkrem.

ELEGANT TITLE

bottom of page