Pære med kryddermousse, sitronkrem og hasselnøtter
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Ganske enkelt
Tid: 1 time + kjøletid
Kryddermousse
2 dl helmelk
1 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
½ dl sukker
2 eggeplommer
3 plater gelatin, bløtlagt
2 dl kremfløte
Pæreskum
2 dl pærejuice
1 g lecitin
Sitroncurd
4 eggeplommer
150 g sukker
1 dl presset sitronsaft
Revet skall av 2 sitroner
100 g smør
Pærer
3 gode pærer
Sitronsaft
En håndfull hasselnøtter
Frisk rosmarin
Kryddermousse
Varm melken med krydderne. Visp sukker og eggeplommer luftig i en bolle og hell den varme melken over mens du visper godt. Hell alt over i kasserollen igjen og varm opp under omrøring til ca. 85 °C. Avkjøl noe. Smelt gelatinplatene. Visp kremfløten halvstiv. Vend den forsiktig i blandingen og hell mousse over i en form. Sett den til avkjøling.
Pæreskum
Skum opp lecitin og pærejuice med stavmikser. (Lecitin fås kjøpt på nettet eller i spesialbutikker som f.eks. Gastronaut.)
Sitroncurd
Ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og -skall i en metallbolle og sett det over en kjele med kokende vann. Varm sitronkremen under stadig omrøring til den tykner og blir kremete. Ta kjelen av platen og rør inn mykt
smør i klatter. Avkjøl.
Pærer
Del pærene i syltynne skiver like før servering og fordel dem på fire tallerkener. Drypp over sitronsaft. Anrett med kryddermousse, sitronkrem, hasselnøtter og frisk rosmarin. Skum opp pæreskummet og ha det på rett før servering.