top of page

Pære med kryddermousse, sitronkrem og hasselnøtter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Ganske enkelt

Tid: 1 time + kjøletid

Kryddermousse
2 dl helmelk
1 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
½ dl sukker
2 eggeplommer
3 plater gelatin, bløtlagt
2 dl kremfløte

Pæreskum
2 dl pærejuice
1 g lecitin

Sitroncurd
4 eggeplommer
150 g sukker
1 dl presset sitronsaft
Revet skall av 2 sitroner
100 g smør

Pærer
3 gode pærer
Sitronsaft
En håndfull hasselnøtter
Frisk rosmarin

Kryddermousse
Varm melken med krydderne. Visp sukker og eggeplommer luftig i en bolle og hell den varme melken over mens du visper godt. Hell alt over i kasserollen igjen og varm opp under omrøring til ca. 85 °C. Avkjøl noe. Smelt gelatinplatene. Visp kremfløten halvstiv. Vend den forsiktig i blandingen og hell mousse over i en form. Sett den til avkjøling.

Pæreskum
Skum opp lecitin og pærejuice med stavmikser. (Lecitin fås kjøpt på nettet eller i spesialbutikker som f.eks. Gastronaut.)

Sitroncurd
Ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og -skall i en metallbolle og sett det over en kjele med kokende vann. Varm sitron­kremen under stadig ­omrøring til den tykner og blir kremete. Ta kjelen av ­platen og rør inn mykt
smør i klatter. Avkjøl.

Pærer
Del pærene i syltynne skiver like før servering og fordel dem på fire ­tallerkener. Drypp over sitronsaft. Anrett med ­kryddermousse, sitronkrem, hasselnøtter og frisk rosmarin. Skum opp pære­skummet og ha det på rett før ­servering.

ELEGANT TITLE

bottom of page