top of page

Oster med fruktbrød og honningkake

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

10

Tid: 1 time

Fruktbrød
5 egg
1 dl extra virgin olivenolje
2 ts salt
200 g blandet tørket frukt og bær,
som f. eks. svisker, fiken og tranebær
80 g gresskarkjerner
80 g solsikkekjerner
80 g mandler
80 g valnøtter
80 g linfrø
80 g sesamfrø

Honningkake
100 g smør
4 egg
250 g sukker
250 g honning
250 g hvetemel
¼ ts malt nellik
¼ ts malt pepper
½ ts malt ingefær
1 ts bakepulver
1 ss smør til langpannen
Ev. litt bipollen

Fruktbrød
Sett ovnen på 150 °C. Pisk sammen egg, olivenolje og salt. Rør inn resten av ingrediensene og bland det godt sammen. Ha røren i en brødform kledd med bakepapir. Stek den i ovnen i ca. 45-55 minutter.

Honningkake
Sett stekeovnen på 150 °C. Smelt smøret og avkjøl. Skill eggeplommer og hviter. Se til at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og det avkjølte smøret. Bland hvetemel, krydder og bakepulver og rør det i blandingen. Stivpisk eggehvitene og vend dem i røren. Smelt 1 ss smør og pensle en langpanne på 20 x 25 cm. Hell røren i formen. Stek kaken på nederste rille i ca. 50 minutter og avkjøl den på rist. Skjær den i biter og dryss evt. over litt bipollen.

På ostefjølen har vi Fanaost fra Ostegården, Snøhetta fra Dovre Ysteri og Colston Bassett Stilton. Husk å servere osten temperert for å få fram alle nyansene i smaken.

ELEGANT TITLE

bottom of page