top of page

Ostekake med multegelé og
urtebunn

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

Urtebunn
75 g smør
1 ss estragon, finhakket
2 ss salvie, finhakket
4 ss koriander, finhakket
200 g digestive kjeks eller andre grove, søte kjeks

Ostekrem
3 dl kremfløte
1 dl melis
400 g Snøfrisk naturell
5 gelatinplater

Multegelé
500 g multer
2 dl vann
1 dl sukker
5 plater gelatin

Urtebunn
Smelt smøret med urtene. Knus ­kjeksene i en hurtigmikser og rør inn smeltet urtesmør. Klem blandingen ut i en smurt form, og stek bunnen midt i ovnen på
175 °C i 10-15 minutter. Avkjøl.

Ostekrem
Legg gelatinplatene i vann i 5 ­minutter. Visp fløte og melis til krem. Rør inn kremosten til en glatt krem.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ½ dl kokende varmt vann.
Avkjøl litt og rør det inn i kremen.
Fordel kremen over den stekte kjeks­bunnen, og sett den kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.

Multegelé
Legg gelatinplatene i litt kaldt vann i 10 minutter.
Kok opp multer, vann og sukker og la det koke på svak varme i 10 minutter. Press det gjennom en sikt, og bruk en skje til å presse ut all multesaft. Kast ­multesteinene.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme multesaften. Avkjøl til romtemperatur før du heller multe­geléen forsiktig over ostekremen. Avkjøl i kjøleskapet til geléen er helt stivnet, ­minimum 2 timer. Pynt kaken med hele multer, tepperotblomster og -blader.

Vinanbefaling: Trimbach Gewurztraminer Cuvée des Seigneurs de Ribeaupierre

bottom of page