Ostekake med bringebærgelé
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
15 Kornmokjeks
2 ss smør
2 ss sukker
Fyll:
400 g kremost
330 g cottage cheese
180 g sukker
4 egg, sammenvispet
1 dl rømme
Frøene fra en vaniljestang
Gelé:
4 dl ferdig utblandet bringebærsaft
4 plater gelatin
Bunn: Kjør kjeksen til smuler i en food-processor. Varm sukker, smør og kjeks i en kjele. Press den ferdige massen ned i en middels stor ringform.
Fyll: Bland kremost og cottage cheese. Ha i sukker, rømme og vaniljefrø. Hell kremen over kjeksblandingen i formen og stek i ovn ved 140°C til massen stivner. Ta ut og avkjøl i kjøleskap.
Gelé: Løs opp gelatinplatene i vann. Varm opp bringebærsaften og smelt gelatin inn i den. Avkjøl til saften holder litt over romtemperatur. Hell over resten av kaken i formen. Oppbevar formen i kjøleskap til geleen er stiv.
Servering: Ta kaken forsiktig ut av formen og skjær pene serveringsstykker med en skarp kniv. Pynt med friske bær.