top of page

Ost med valnøttkjeks og ristede valnøtter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 30 minutter

Haukeli chevre
Camembert

Valnøttkjeks:
3 dl finmalte valnøtter/valnøttmel
1–2 ts kanel
1 ss fiberhusk
1 egg
1 ts salt
50 g valnøtter
1 ts olivenolje
1 ts salt

Bland alt det tørre og elt inn egget. La det svelle i ca. 5 minutter. Form små kuler med hendene og klapp dem til passe store runde kjeks på et stekebrett med bakepapir. Stek dem midt i ovnen på 175 °C i 15 minutter. Skru av varmen og la dem stå i ovnen til den er blitt kald. Da blir kjeksene sprø og tørre. Rist valnøttene med salt og olivenolje i en stekepanne til nøttene er gylne. Avkjøl.

Verken nøtter eller ost er slankekost, men nøtter inneholder så mange godsaker for kroppen. Ta valnøtter for eksempel, med så mye umettet fett og omega-3-fettsyrer i tillegg til vitaminer og mineraler. Noen mener at en neve valnøtter før sengetiden gjør underverker for nattesøvnen også, uten at vi skal gå god for akkurat det.

Haukeli chevre med hvitvin
Geitost har en flott syrlig og litt skarp smak som går utmerket sammen med en hvitvin fra Sancerre-området. Frankrikes mest kjente geitost – Crottin de Chavignol – og en Sauvignon Blanc-basert Sancerre, er kjære og velkjente parhester. I Norge kan vi også fint bruke en Sancerre, f.eks. fra Dezat eller Bourgeois, til vår flotte geitost fra Haukeli.

Camembert med rødvin
Oster av camemberttypen passer godt sammen med en litt utviklet rødvin med lite tanniner/garvestoffer. Melkestoffene i osten får nemlig tanninene i vinen til å koagulere og stikke seg mer fram i munnen slik at den virker skarpere. Derfor velger vi i stedet en fruktigere vin, gjerne en litt moden rødvin. Avhengig av anledningen vil en moden Bordeaux, f.eks. fra Château Reaut, eller en rød Bourgogne basert på Pinot Noir, gjøre jobben. Prøv Faiveley.

ELEGANT TITLE

bottom of page