top of page
Nane Fasai
- safrankjeks

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Ingredienser:
0,5 dl rosevann
150 g sukker
250 g smør uten salt
1 ts malt kardemomme
500 g mel
Safran
Valmuefrø
Fremgangsmåte:
1. Kok sammen rosevann og sukker til sukkeret er løst opp. Avkjøl.
2. Smelt smør, og avkjøl til romtemperatur. Pisk smøret hvitt og jevnt, og bland i rosevann, sukker, kardemomme og mel litt etter litt. Eltes godt sammen.
3. Kjevle ut deigen på rent underlag til 1/2 cm tykkelse. Lag små runde kaker ved hjelp av en kakeform eller et glass. Pensle kakene med safran som er løst i vann.
Strø valmuefrø over kakene.
4. Stek kakene nederst i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
Avkjøl kakene før de legges over på et fat.
Oppbevar kakene i lufttett boks på et tørt sted.
bottom of page
