top of page

Namelaka

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

Vanskelighetsgrad: Enkelt

Tid: 20 minutter + avkjøling

125 g mørk sjokolade,
ca. 64 % kakaomasse
1,25 plater gelatin
1/2 vaniljestang
1 dl helmelk
2 dl kremfløte
Friske bær til servering

Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad til ca. 40 °C. Bløtlegg ­gelatinplaten i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok opp melk, vaniljestang og frø. Ta kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme melken. Hell melken i en tynn stråle ned i sjokoladen mens du rører i små sirkler med en slikkepott slik at det dannes en emulsjon mellom sjokolade og melk. Tilsett kremfløten og bland den godt inn i sjokolademassen. Kjør gjerne med en stavmikser slik at alt ­blander seg godt. Dekk til og sett kremen i kjøleskapet til den stivner, gjerne til neste dag. Ha kremen i en sprøytepose med en flat tyll og sprøyt den på en tallerken. Server kremen med bær.

ELEGANT TITLE

bottom of page