Nøttebunn med lime og sitron fromasj

ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Nøttebunn:
100 g mandler
100 g hasselnøtter
200 g sukker
5 stk eggehviter
Lime og sitron fromasj:
3 stk. gelatinplater
1 ss vann
3 stk. eggeplommer
75 g melis
1,5 dl fløte
1 stk. lime
1 stk. sitron
3 stk. eggehviter
Nøttebunn:
Mal mandler og hasselnøtter fint i en hurtighakke eller stavmikser. Ha eggehvitene i en bolle og pisk disse på middels hastighet til det skummer. Tilsett sukkeret litt og litt av gangen, forsett og pisk på høy hastighet i ca. 10 min. massen skal være glatt og tykk. Vend forsiktig inn den malte nøtteblandingen.(bruk gjerne en slikkepott) Hell massen over på et brett med bakepapir og smør det utover. Stek bunnen på 160°C i ca. 10 -12 min. Avkjøl litt og stikk ut former som du ønsker og bruke.
Lime og sitron fromasj:
Legg gelatinplatene i vann i 5 min. klem av vannet og varm de i en kjele med vannet til de har smeltet. Pisk eggeplommene med halvparten av melisen til det blir eggedosis. Pisk fløte til krem og bland dette sammen med eggedosisen. Tilsett saften fra sitronen og revet limeskall. Tilsett gelatinen med en tynn stråle samtidig som man rører. Stivpisk eggehvitene og resten av melisen og vend dette inn i kremblandingen. Nå er fromasjen ferdig og kan helles i glass eller i porsjonsformer. Tips: Bruk de formene du har stukket ut av nøttebunnen og fyll fromasjen over