top of page

Nøttebunn med cottage cheese og bær

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 45 minutter

Nøttebunn
50 g valnøtter, finhakket
50 g pistasjnøtter, finhakket
50 g mandler, finhakket
4 eggehviter

Cottage cheese-fyll
1 egg
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts finrevet sitronskall
200 g cottage cheese
3 dl kremfløte
5 plater gelatin, bløtlagt
5 ss sitronsaft
Friske bær
Hakkede nøtter

Nøttebunn
Stivpisk eggehvitene og vend nøttene forsiktig inn. Klem en kakeform med bakepapir og fyll røren i formen. Stek kaken på 180 °C i 30-35 minutter og avkjøl den

Cottage cheese-fyll
Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett sitronskall og cottage cheese. Pisk fløten stiv. Klem vannet av gelatinplatene og løs dem opp i ca.
½ dl kokende vann eller i mikrobølge-ovn. Rør ut gelatinoppløsningen i sitronsaften og rør det sammen med cottage cheesen. Vend den stivpiskede kremen forsiktig inn. Fordel fyllet over nøttebunnen og sett kaken kaldt i noen timer. Topp kaken med friske bær, nøtter og litt cottage cheese.

En frisk og lekker kake, og bare gode ingredienser. Masse nøtter som inneholder gode fettsyrer og vitaminer. Cottage cheese og egg tilfører proteiner, osten er i tillegg veldig mager. Og så topper du det hele med friske, fargerike bær. Snakk om dessertkake!

ELEGANT TITLE

bottom of page