Nøttebunn med cottage cheese og bær
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Tid: 45 minutter
Nøttebunn
50 g valnøtter, finhakket
50 g pistasjnøtter, finhakket
50 g mandler, finhakket
4 eggehviter
Cottage cheese-fyll
1 egg
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts finrevet sitronskall
200 g cottage cheese
3 dl kremfløte
5 plater gelatin, bløtlagt
5 ss sitronsaft
Friske bær
Hakkede nøtter
Nøttebunn
Stivpisk eggehvitene og vend nøttene forsiktig inn. Klem en kakeform med bakepapir og fyll røren i formen. Stek kaken på 180 °C i 30-35 minutter og avkjøl den
Cottage cheese-fyll
Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett sitronskall og cottage cheese. Pisk fløten stiv. Klem vannet av gelatinplatene og løs dem opp i ca.
½ dl kokende vann eller i mikrobølge-ovn. Rør ut gelatinoppløsningen i sitronsaften og rør det sammen med cottage cheesen. Vend den stivpiskede kremen forsiktig inn. Fordel fyllet over nøttebunnen og sett kaken kaldt i noen timer. Topp kaken med friske bær, nøtter og litt cottage cheese.
En frisk og lekker kake, og bare gode ingredienser. Masse nøtter som inneholder gode fettsyrer og vitaminer. Cottage cheese og egg tilfører proteiner, osten er i tillegg veldig mager. Og så topper du det hele med friske, fargerike bær. Snakk om dessertkake!