top of page

Myk sjokoladekake i bringebærconsommé

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

200 g sjokolade, mørk
100 g smør, usaltet
2 egg
2 ss sukker
100 g mel

1 dl sukker
3 dl hvitvin, søt
300 g bringebær, frosne

100 g blåbær
1 ss melis
1 ss ingefær, revet

2 dl rømme
2 ss mascarpone
2 ss melis
Frø fra 1 vaniljestang

Smelt sjokolade og smør i vannbad. Visp egg og sukker til eggedosis. Vend sjokoladen inn i eggedosisen og tilsett mel. Ha massen over i smurte porsjonsformer eller ildfaste kopper. Stek 8 min på 180 °C. Avkjøl.
Kok opp sukker og hvitvin. Tilsett bringebær og sett kjølig i minst 2 timer. Sil vekk bærene. (Bruk gjerne bærene som syltetøy e.l.)
Rør blåbær sammen med melis og revet ingefær.
Visp rømme og mascarpone stivt. Tilsett melis og frø fra 1 vaniljestang.

bottom of page