Munker med Indiske aner
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Ganske enkelt
Tid: 1 time
Sirup
200 g honning
3 dl vann
3 kardemommekapsler
1 liten neve friske roseblader (kan sløyfes eller erstattes med andre spiselige blomsterblader)
Munker
2,1 dl helmelk
12 ½ g gjær
1 egg
430 g hvetemel
60 g sukker
1 ts bakepulver
45 g smør
1 l solsikkeolje
Strø
Knuste cashewnøtter
Ristet kokos
Forslag til servering
Fersk eksotisk frukt, mango, guava eller dragefrukt
Mango-yoghurtgelé
Konditorkrem smakt til med kardemomme
Sirup
Kok opp honning, vann og kardemommekapsler. Avkjøl noe og legg i blomsterbladene.
Munker
Varm melk og gjær forsiktig til 37 °C. Tilsett egg, mel, sukker og bakepulver og elt det i en kjøkkenmaskin. Ha i smøret litt etter litt. Kjør deigen til den er elastisk og slipper bollen. Hev deigen til dobbel størrelse.
Bruk en deigskrape eller kniv og del deigen i like store biter, ca. 4 x 4 cm. Varm oljen til ca. 170 °C og friter munkene lysebrune. La dem renne av på tørkepapir før du lar dem trekke i blomstersirupen i minst 15 minutter. Rull dem i en blanding av cashewnøtter og kokos rett før servering.