top of page

Multecurd & tunbalderbrå

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vansklighetsgrad: Middels vanskelig

Tid: 1 time 30 minutter + 8 timer i fryseren

Multesaft
500 g multer
4 dl vann
1 dl sukker

Multecurd
4 eggeplommer
150 g sukker
100 g multesaft
4 ts sitronsaft
120 g smør

Multegelé
2 dl multesaft
3 gelatinplater
1 eple

Krumkaker
2 egg
100 g sukker
100 g smeltet smør
100 g hvetemel

1 neve tunbalderbrå

Multesaft
Kok opp multer, vann og sukker og la det surre i 15 minutter. Sil væsken gjennom en fin sil eller et klede. La det dryppe gjennom uten å presse så du får en klar væske som base til curd og gelé.

Multecurd
Ha eggeplommer, sukker, multesaft og sitronsaft i en metallbolle og sett den over en kjele med kokende vann. Varm multekremen over vanndampen. Rør hele tiden til kremen blir tykk og fyldig. Ta kjelen av platen og rør inn mykt smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er kald. Fyll curden i små, runde silikonformer og sett dem i fryseren. De kan evt. dyppes i hvit, temperert sjokolade i tillegg til multegelé. Spar litt curd til pynt på tallerkenen.

Multegelé
Legg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter. Varm multesaften forsiktig til like under kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem ut i den varme saften. Avkjøl saften til ca. 35 °C uten at den stivner. Legg to og to frosne multecurder ­sammen til en kule. Stikk en ­gaffel eller pinne i dem og dypp dem i geléen. Skrell eplet og stikk ut små kuler med et kulejern. Dypp dem i geléen.

Krumkaker
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet, avkjølt smør. Vend forsiktig inn melet med en slikkepott. La røren svelle i ca. 15 minutter. Legg en stor teskje røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern. Stek krumkakene gylne. Stikk ut små måneformede kjeks med en utstikker mens kakene ennå er varme, ellers vil de knekke.

Tunbalderbrå kan du plukke i parker eller veikanter. Skyll den godt og spar den til pynt. Anrett multecurd, eplekuler og krumkaker på tallerkenen og pynt med tunbalderbrå og multecurd.

ELEGANT TITLE

bottom of page