Muffins med ølkaramell
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Ølkaramell
3 dl søt stout som Guinness eller lignende
2 dl lysebrunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
2 ss usaltet smør
2 dl kremfløte
1/4 ts salt
Smørkrem
100 g usaltet smør
150 g melis
1 ss varmt vann
Muffins
120 g hvetemel
25 g bakekakao
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
100 g sukker
50 g brunt sukker
1 egg
1 dl nøytral olje
75 g seterrømme
Ølkaramell
Kok opp ølet i en liten kjele. Skru ned varmen og la det småkoke til ølet er redusert til halvparten. Rør inn sukker og vaniljeekstrakt. Kok opp igjen, skru ned varmen og la det småkoke i 8-10 minutter uten å røre til sausen er mørk og gyllen og boblene begynner å bli store. Ta kjelen av platen og tilsett smør, fløte og salt og rør det forsiktig sammen. Avkjøl til romtemperatur og ha karamellen i en sprøytepose.
Smørkrem
Rør smøret mykt i en kjøkkenmaskin. Sikt inn melis og rør det glatt.
Tilsett varmt vann og rør til blandingen er myk og luftig.
Muffins
Fordel 12 papirformer på et muffinsbrett.
Sett ovnen på 175 °C. Rør sammen alt det tørre i en bakebolle. Ha egg, olje og rømme i en skål og rør det godt sammen. Hell det over i det tørre og rør til en jevn røre. Fyll muffinsformene halvfulle og stek dem midt i ovnen i ca. 20 minutter. Stikk ut en liten grop på 1-2 cm i midten av hver muffins. Fyll karamellen i en sprøytepose og fyll hullene. Dekorér med smørkrem og eventuelt mer karamell.