top of page
Molteparfait og appelsinsalat
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 eggeplommer
4 ss melis
1 vaniljestang
1 sitron, revet skall
4 dl kremfløte
3 dl molter
1 appelsin
Evt 1 ss whisky el. konjakk
1 dl Freia Sjokoladesaus
2 ss hasselnøtter, hakkede
Mynte til pynt
Pisk eggeplommer og melis luftig. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø og sitronskall i fløten og pisk til det tykner.
Bland fløte med eggekrem og molter (spar noen pene molter til pynt). Fordel blandingen i en springform (eller porsjonsformer) og sett i fryser.
Skjær ut pene fileter av appelsinen. Bland inn whisky i sjokoladesausen. Anrett parfait med appelsinsalat, molter, nøtter og sjokoladesaus. Pynt med mynte.
Smaksett parfait med tyttebær, kanel, sjokolade eller hva du har lyst på.
ELEGANT TITLE
bottom of page