Moltekrem spesial
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Kjeksbunn:
8 kornmokjeks
2 ss sukker
1/2 ts kanel
1 ss smør
Moltekrem:
2 dl kremfløte
2 ss melis
2 dl molter
2 ss moltelikør (Lakka)
Moltegelé:
2 dl moltesyltetøy
1 dl vann
2 gelatinplater
Basilikumpesto:
2 dl basilikumblader
1 dl kald sukkerlake
20 g hvit sjokolade, hakket
20 g pinjekjærner
Evt røde bær til servering
Kjeksbunn: Miks sammen kjeks, sukker, kanel og smør.
Moltekrem: Pisk fløte og melis tykt og vend i molter. Smak til med moltelikør. Dekk fire former med plastfilm og fyll med først moltekrem og deretter kjeksblanding. Sett i fryseren i ca 2 timer.
Moltegelé: Bløtlegg gelatinplatene. Kok opp vann og syltetøy og smelt gelatinplatene i den varme væsken. Sil over i en form og sett i kjøleskapet.
Basilikumpesto: Miks alle ingrediensene til en grønn saus.
Servering: Ta ut moltekremen av fryseren ca 20 min før den skal spises. Servér med moltegelé, basilikumpesto og evt røde bær.
Sevrér gjerne med sukkerdekor eller hippenkjeks.