top of page

Moltekrem

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

500 g molter
1 dl sterk sukkerlake

1/2 ltr fløte
5 ss sukker

Hippen (pyntedeig)
50 g eggehvite
50 g melis
50 g mel

100 g sukker til sukkerstenger (pynt)

Moltecoulis: 250 g av moltene og sukkerlaken kjøres glatt med stavmikser. Sil bort frøene.
Moltekrem: Pisk fløten til krem og rør inn sukkeret. Ta av 8-10 bær til pynt. Resten av bærene røres hele inn i kremen.
Hippen (pyntedeig/bøyle): Bland eggehvite, melis og mel til en røre. Sprøyt eller stryk massen utover et smurt bakepapir og stek deigen gyllen. Når den er stekt har du 10-20 sekunder på deg til å forme den etter ønske.
Sukkerstenger: Smelt sukkeret på svak varme i en kjele til det blir seigt. Trekk ut stenger/tråder på et bakepapir og la det stivne.
Servering: Legg coulis i bunnen, moltekrem på toppen og molter rundt. Pynt med hippen og sukkerstenger.

bottom of page