Molte, nøttegelé i sukkerbrød
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 dl sterk sukkerlake
Sukkerbrød:
3 egg
90 g sukker
90 g mel
500 g molter
3 gelatinplater
50 g nøtter
Noen ss sukker til pynt
Sterk sukkerlake: Like deler sukker og vann kokes opp og avkjøles.
Sukkerbrød: Pisk egg, sukker og hvetemel. Smør et bakepapir og stryk deigen utover i ca 1 cm tykkelse. Stek i ovn ved 200°C til sukkerbrødet er gyllent.
Moltecoulis: Spar 10-20 molter til pynt. Kjør resten av bærene og sukkerlaken glatt med stavmikser. Sil bort frøene.
Smelt gelatinplatene i litt vann og bland inn halvparten av moltecoulien. Skjær sukkerbrødet i strimler som har samme høyde som en kopp. “Kle” koppen innvendig med sukkerbrød. Rist nøttene hele i 4–5 minutter. Avkjøl, hakk og legg dem i sukkerbrødhylsen. Hell over coulis-/ gelatinblanding til hylsene er 3/4 fulle og sett koppene i kjøleskapet.
Servering: Fyll opp sukkerbrødene med resten av coulien og drypp litt rundt. Pynt med resten av bærene og smeltet sukker formet som du vil.