top of page

Mochi med norske bær

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

Vanskelighetsgrad: Ganske enkel

Tid: 1,5 time

Sorbet
1 l bær (f.eks. jordbær,
bringebær eller blåbær)
100 g sukker
3 dl vann
100 g glukose
2 pl gelatin

Mochi-deig
75 g sukker
50 g klebrig rismel
1 dl vann
Potetmel

Sorbet
Kok opp bærene med sukker og 1 dl vann.
Kjør til en glatt puré og sil av frøene. Kok opp 2 dl vann.
Tilsett glukose og gelatin og bland det med pureen.
Kjør til sorbet i en iskremmaskin.
Form kuler av sorbeten og sett dem i fryseren.

Mochi deig
Bland sukker og rismel i en bolle, tilsett vannet og visp det godt sammen. Klebrig rismel får du i asiatiske matbutikker. Dekk bollen med plastfolie og sett den i mikroovnen i 1 1/2 minutt på 600 W. Ta bollen ut av ovnen, og rør godt med en slikkepott før du varmer den i 20 sekunder til. Dryss potetmel over deigen, og kjevle den til et rektangel på ca. 40 x 28 cm.
Legg den i en form, dryss over potetmel og dekk med plastfolie.
La deigen hvile i ca. 45 minutter i kjøleskapet.
Del rektangelet i seks like store deler, og pakk kuler av sorbet i deigen. Frys bollene, og ta dem ut ca. 10 minutter før servering.

ELEGANT TITLE

bottom of page