Minibaba au rhum med pistasjis
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Ganske enkelt
Tid: 1 time 30 minutter
Minibaba
225 g hvetemel
25 g tørrgjær
3 ss brunt sukker
1 liten klype salt
½ dl helmelk
75 g smeltet smør
Frø fra ½ vaniljestang
4 egg
Sirup
1 ½ dl rom
250 g sukker
5 dl vann
Pistasjis
4 eggeplommer
80 g sukker
2 ½ dl helmelk
5 dl kremfløte
45 g pistasjpasta
Brente mandler
100 g mandler
75 g sukker
¼ dl vann
Kirsebær-portvinsaus
200 g frosne kirsebær
1 dl portvin
50 g sukker
Minibaba
Bland mel, gjær, sukker, salt og melk i en bolle. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Bland det godt. Tilsett smeltet smør og vaniljefrø og rør inn eggene. Sett deigen til heving i ca. 30 minutter. Elt deigen igjen, og legg den i en smurt langpanne.
Dekk den med folie og la deigen heve til dobbel størrelse igjen, ca. 30 minutter. Del deigen i biter som passer til formene du vil steke i. Vanlige muffinsformer er bra, mindre muffinsformer er bedre. Stek dem på 190 °C i ovnen i ca. 8-12 minutter avhengig av størrelsen på formene, ca. 10 minutter i vanlige muffinsformer.
Sirup
Ha rom, sukker og vann i en liten kjele. Varm opp til sukkeret smelter og la det koke til sirupen tykner litt. Avkjøl kakene litt, men de skal fortsatt være litt varme. Stikk mange, lange hull i dem med en strikkepinne eller et grillspyd. Hell litt og litt av sirupen over. Kakene absorberer utrolig mye, men bare litt av gangen.
Pistasjis
Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, fløte og pistasjpasta og hell det over egg- og sukkerblandingen. Varm det i en kjele til over 80 °C. Avkjøl og kjør i ismaskin.
Brente mandel
Stek mandlene på 180 °C i ovnen i 10 minutter. Kok sukker og vann til 121 °C. Tilsett mandlene og rør godt til sukkeret krystalliserer seg og mandlene løsner fra hverandre. Avkjøl på bakepapir.
Kirsebær-portvinsaus
Kok opp og kjør sammen med en mikser. Sil om nødvendig. Server gjerne med tørket marengs (eller annet sprøtt) og estragonsukker.