top of page

Minibaba au rhum med pistasjis

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Ganske enkelt

Tid: 1 time 30 minutter

Minibaba
225 g hvetemel
25 g tørrgjær
3 ss brunt sukker
1 liten klype salt
½ dl helmelk
75 g smeltet smør
Frø fra ½ vaniljestang
4 egg

Sirup
1 ½ dl rom
250 g sukker
5 dl vann

Pistasjis
4 eggeplommer
80 g sukker
2 ½ dl helmelk
5 dl kremfløte
45 g pistasjpasta

Brente mandler
100 g mandler
75 g sukker
¼ dl vann

Kirsebær-portvinsaus
200 g frosne kirsebær
1 dl portvin
50 g sukker

Minibaba
Bland mel, gjær, sukker, salt og melk i en bolle. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Bland det godt. Tilsett smeltet smør og vanilje­frø og rør inn eggene. Sett deigen til heving i ca. 30 minutter. Elt deigen igjen, og legg den i en smurt langpanne.

Dekk den med folie og la ­deigen heve til dobbel ­størrelse igjen, ca. 30 minutter. Del deigen i biter som passer til formene du vil steke i. Vanlige muffins­former er bra, mindre muffinsformer er bedre. Stek dem på 190 °C i ovnen i ca. 8-12 minutter avhengig av størrelsen på formene, ca. 10 minutter i vanlige muffinsformer.

Sirup
Ha rom, sukker og vann i en liten kjele. Varm opp til sukkeret smelter og la det koke til sirupen ­tykner litt. Avkjøl kakene litt, men de skal fortsatt være litt varme. Stikk mange, lange hull i dem med en ­strikkepinne eller et grillspyd. Hell litt og litt av sirupen over. Kakene absorberer utrolig mye, men bare litt av gangen.

Pistasjis
Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, fløte og pistasjpasta og hell det over egg- og sukkerblandingen. Varm det i en kjele til over 80 °C. Avkjøl og kjør i ismaskin.

Brente mandel
Stek mandlene på 180 °C i ovnen i 10 minutter. Kok sukker og vann til 121 °C. Tilsett mandlene og rør godt til sukkeret krystalliserer seg og mandlene løsner fra hverandre. Avkjøl på bake­papir.

Kirsebær-portvinsaus
Kok opp og kjør sammen med en mikser. Sil om nødvendig. Server gjerne med tørket marengs (eller annet sprøtt) og estragonsukker.

ELEGANT TITLE

bottom of page