top of page
Melkesjokolade-crème brûlée med mango og bringebær
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
200 g melkesjokolade
2 dl fløte
1 vaniljestang delt på langs
1/2 dl sukker
4 eggeplommer
1 mango
10 blader basilikum
Ca 1 ss sitronsaft
100 g bringebær
4 ss sukker, brunt
Smelt sjokolade i vannbad eller på svak varme i en kjele. Varm opp fløte med vaniljestang og sukker. Ha eggeplommer i en bolle og visp inn den varme fløten og sjokolade. Ha røra i porsjonsformer og stek 30-35 min i ovn på 96 °C. De skal være noe faste i midten når de er ferdige. Avkjøl.
Kutt mango i tynne strimler. Bland med finhakket basilikum og sitronsaft.
Del bringebær i to.
Strø et tynt lag med sukker over brûleene. Svi av med en skibrenner eller smelt sukker under grillelement i ovn. Servér med mangosalat og bringebær.
bottom of page