Markjordbær med champagne
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vaniljekrem:
2 vaniljestenger
1 dl melk
1 dl fløte
3 eggeplommer
30 g sukker
1 /2 ss maizena
Karamellskål:
50 g sukker
40 g smør
1 ss melk
1 strøken ss mel
400 g jordbær
4 dl champagne
Vaniljekrem: Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ta vare på resten. Kok opp melk og fløte sammen med frøene. Bland eggeplommer, sukker og maizena. Pisk melken oppi og ha blandingen tilbake i kjelen. Kok opp til kokepunktet, ikke lenger. Sil og avkjøl.
Karamellskål: Smelt sammen sukker og smør på svak varme. Tilsett melk og mel og rør godt. Avkjøl til romtemperatur. Smør et stykke bakepapir og legg skjeer med deig utover arket. Stek i ovn ved 180 °C til flakene blir gylne. Når flakene er lunkne, kan de formes. Trykk dem ned i kopper så de stivner som skåler. Jobb raskt, de stivner fort!
Servering: Karamellskålene fylles med krem og jordbær. Hell champagne i glass, stikk jordbær på strå og vaniljestangen nedi.