top of page

Markjordbær med brent marengs og gjøksyregranité

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Bær
320 g markjordbær
2 ss melis
1 ss vann

Gjøksyregranité
2 dl vann
100 g sukker
2 dl frisk eplejuice
2 l gjøksyre
Litt sitronsaft

Marengs
4 store eggehviter
1 knivspiss fint salt
2 ss sitronsaft
2 1/2 dl melis

Bær
Skyll jordbærene forsiktig i kaldt vann. La dem renne av og vend dem i melis og ev. litt mer vann. Sukkeret skal legge seg som tykk glasur rundt bærene.

Gjøksyregranité
Kok opp vann og sukker og avkjøl ­sukkerlaken. Tilsett eplejuice og gjøksyre og kjør det med stavmikser i ca. 3 minutter. Sil det gjennom en fin sikt og frys væsken i en bred beholder, gjerne over natten.
Skrap den frosne væsken med en gaffel til granité/slush.

Marengs
Eggehvitene må være helt uten rester av plommen, og piskebollen og vispen må være helt rene. Pisk eggehviter, salt og sitronsaft til et luftig skum i
5 minutter på halv fart i hurtigmikser. Skru opp til maks fart og tilsett melis litt og litt til en blank og stiv marengs. Legg en god skje marengs på 4 tallerkener og form en sirkel. Brenn marengsen forsiktig med en crème brûlée-brenner. Fordel bærene på toppen, pynt med gjøksyre og legg
granitéen på helt til slutt.

bottom of page