Markjordbær med brent marengs og gjøksyregranité
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Bær
320 g markjordbær
2 ss melis
1 ss vann
Gjøksyregranité
2 dl vann
100 g sukker
2 dl frisk eplejuice
2 l gjøksyre
Litt sitronsaft
Marengs
4 store eggehviter
1 knivspiss fint salt
2 ss sitronsaft
2 1/2 dl melis
Bær
Skyll jordbærene forsiktig i kaldt vann. La dem renne av og vend dem i melis og ev. litt mer vann. Sukkeret skal legge seg som tykk glasur rundt bærene.
Gjøksyregranité
Kok opp vann og sukker og avkjøl sukkerlaken. Tilsett eplejuice og gjøksyre og kjør det med stavmikser i ca. 3 minutter. Sil det gjennom en fin sikt og frys væsken i en bred beholder, gjerne over natten.
Skrap den frosne væsken med en gaffel til granité/slush.
Marengs
Eggehvitene må være helt uten rester av plommen, og piskebollen og vispen må være helt rene. Pisk eggehviter, salt og sitronsaft til et luftig skum i
5 minutter på halv fart i hurtigmikser. Skru opp til maks fart og tilsett melis litt og litt til en blank og stiv marengs. Legg en god skje marengs på 4 tallerkener og form en sirkel. Brenn marengsen forsiktig med en crème brûlée-brenner. Fordel bærene på toppen, pynt med gjøksyre og legg
granitéen på helt til slutt.