top of page

Markjordbær med baba

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Sjokolademousse:
225 g mørk kokesjokolade
1/2 dl sterk kaffe
4 egg
2 dl fløte
50 g melis
30 g hakkede hasselnøtter

Baba:
25 g smør
25 g gjær
1 dl lunken melk
1 ts salt
25 g sukker
250 g hvetemel
2 egg
2 eggeplommer
50 g rosiner (gjerne 50/50 rosiner og korinter)

Lake:
3 dl sukkerlake
1/2 dl rom

Rom-eggedosis:
1 ss rom
1 egg
1 ss sukker

400 g markjordbær

Sjokolademousse: Smelt sjokoladen og kaffe sammen i vannbad. Skill eggeplommer og hvite og pisk plommene kraftig inn. Pisk fløten til krem og bland den inn i sjokolademassen. Sett kaldt i 20 minutter. Stivpisk eggehvitene og melis og rør blandingen forsiktig inn i sjokolademassen. Stryk mousse utover et brett i ca 2 cm tykkelse og sett det i fryseren. Når den er halvstiv, skjærer du ut ønskede former med en kniv. Rull i hakkede nøtter.
Baba: Smelt smøret og løs gjæren opp i fingervarm melk. Tilsett først salt, så smeltet smør og til sist sukker i gjærblandingen. Rør inn melet og bland inn eggene og eggeplommene. Tilsett rosiner/korinter. Smør en sylinderform og fyll den ca 1/3 full med røre. Dekk til med et klede eller plast og la deigen heve til den når kanten av formen. Stek i ovn ved 200°C i 30 minutter. Avkjøl. Legg babaen i lake og la den trekke seg våt.
Rom-eggedosis: Bland rom, egg og sukker og pisk blandingen til eggedosis.
Servering: Sett babaen midt på tallerkenen. Fordel markjordbær rundt og hell rom-eggedosis over. Sjokolademoussen plasseres på toppen av babaen.

ELEGANT TITLE

bottom of page