top of page

Mangosorbet uten ismaskin

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

8

Vanskelighetsgrad: Enkelt

Tid: 35 minutter

Sorbet
500 g mango
100 g melis
4 ss sitronsaft

Tuile
90 g romtemperert
smør
90 g honning
90 g mel
90 g eggehviter (3 stk)
Litt kakaopulver

Mangosalat
Mango i terninger
Physalis
Sukker
Sitronsaft

Mangosorbet
Del mangoen i biter på ca. 2 x 2 cm. Fordel dem utover et brett og sett dem i fryseren slik at de blir helt fryst. Ha fryste mango­terninger, melis og sitronsaft i en foodprosessor, og kjør det glatt. Sett røren tilbake i fryseren til sorbeten er fast.

Tuile
Rør alle ingrediensene sammen og tilsett litt kakaopulver for å gi farge. Sprøyt eller smør massen tynt ut på et bakepapir. Jeg har brukt en silikonmatte med sirkel­former. Denne kan kjøpes i spesialbutikker for bakeutstyr. Stek kjeksene på 170 °C til de er gylne, ca. 5-10 minutter.

Mangosalat
Smak mango og physalis til med sukker og sitronsaft.

Til servering
Anrett mangosorbet og mangosalat i en posjonsbolle. Server med tuile.

ELEGANT TITLE

bottom of page