Mango fylt med basilkumkrem
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 1/2 dl melk
1 1/2 dl fløte
2 ss sukker
3 eggeplommer
1 ts maizena
1 ts sukker
12 basilikumblader
2 ss sitronsaft
50 g sukker
1/2 dl vann
1/2 vaniljestang
1 kanelstang
1 dl ananas
4 blodappelsiner
1 mango, fast men moden
Basilikum til pynt
Varm opp melk, fløte og sukker. Visp sammen eggeplommer, maizena og sukker. Spe med den varme fløtemelken. Ha melken tilbake i kjelen og kok forisktig til det tykner. Ha basilikumblader og sitronsaft i en mikser. Kjør sammen og spe med den tykke kremen. Sil kremen og avkjøl.
Kok opp sukker, vann, vanilje- og kanelstang. Småkok i 2 min. Tilsett ananas og småkok til ananasen er helt myk og blank.
Skrell appelsiner med en kniv, slik at alt skallet forsvinner. Kutt i tynne skiver. Anrett appelsinskivene på tallerken. Legg på ananas i to små hauger og hell over resten av laken.
Skrell mango. Kutt i åtte tynne skiver, bruk gjerne en mandolin. Ha basilikumkrem i midten og rull sammen til små sigarer. Legg sigarene på ananas og pynt med frisk basilikum.