top of page

Makroner med solbær-, jordbær- og brunostfyll

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

130 g mandelmel eller skåldede mandler
170 g melis
80 g sukker
100 g eggehvite (ca. 3 stk.)
Konsentrert konditorfarge

Solbærpuré
300 g solbær
60 g sukker
10 g maisenna
20 g usaltet smør

Jordbærpuré
300 g jordbær
60 g sukker
2 ts sitronsaft
3 ts gelatinpulver

Brunost- og sjokoladekrem
100 g brunost
100 g melkesjokolade
1 dl kremfløte
Flaksalt

Sikt mandelmel (ikke fettredusert)
og melis sammen, eller finmal skåldede
mandler og melis i en kjøkkenmaskin og sikt det.
Stivpisk sukker og eggehviter til marengs,
og vend inn mandelmel, melis og konditorfarge
hvis du vil ha farge på dem. Røren skal være litt løs.
Fordel røren på en makronmatte i silikon, eller tegn opp sirkler med 3 cm avstand på et bakepapir.
Bruk f.eks. et telys som mal. Legg et nytt bakepapir på toppen, og sett små pletter med sprøytepose. Trekk ut det underste bakepapiret,
så slipper du å tegne opp en ny mal.
La makronene hvile på kjøkkenbenken
i ca. 20 minutter til de har fått en
hinne eller er litt tørre på toppen.
Stek makronene i 10 minutter på 170 °C.
Avkjøl dem på rist.
Legg to og to makroner sammen med fyll imellom.
Lag dem gjerne 1-2 dager i forveien og la dem ligge i kjøleskapet for at smaken skal sette seg ordentlig.

Solbærpuré
Kok opp solbær, sukker og maisenna,
og kjør det glatt med stavmikser. Sil bærpuréen
og rør inn smøret. Avkjøl i kjøleskapet.

Jordbærpuré
Kjør jordbær, sukker og sitronsaft glatt
med stavmikser. Sil puréen, kok opp og la den
koke et par minutter. Rør ut gelatinpulveret i
2-3 ss lunkent vann og la det svelle litt.
Trekk kjelen med bærpuréen
av platen og rør inn gelatinen.
Avkjøl i kjøleskapet til den tykner.

Brunost- og sjokoladekrem
Riv eller skjær brunosten i biter og finhakk
sjokoladen. Varm fløten til kokepunktet
og hell den over den hakkede sjokoladen.
Rør inn brunost og kjør det glatt med stavmikser. Smak til med litt flaksalt.

ELEGANT TITLE

bottom of page