top of page

Makroner med chèvre og honning

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

30 stk

Makroner
130 g mandler, skåldede eller ferdig mandelmel
170 g melis
80 g sukker
100 g eggehvite (ca. 3 stk.)
Ca. ¼ ts kakao eller noen dråper brun konditorfarge

Chèvrekrem
100 g chèvre, ikke lagret
Ca. 1 dl kremfløte

Tuille
90 g smør, romtemperert
90 g honning
90 g mel
90 g eggehvite (3 stk.)

Til montering
Ca. 1 dl hasselnøtter, ristede
og hakkede
Flytende honnin

Kjør mandler og melis til fint mel i en kjøkkenmaskin. Sikt melet, og sett til side. Pisk sukker og eggehviter til stiv marengs. Vend mandelmelet i halvparten av marengsen med en slikkepott. Tilsett litt kakao eller konditorfarge for å farge massen. Vend inn resten av marengsen. Få slikkepotten helt ned i bunnen før du vender, da blander du mest effektivt. Ikke jobb for mye, da blir massen for løs. Deigen skal ha en ganske tykk konsistens når den er ferdig, men fortsatt være så vidt flytende. For å teste kan du dra litt masse bortover toppen av deigen. Massen på toppen skal flyte sammen med resten av deigen i løpet av ca. 1 minutt. Bruk en sprøytepose med en glatt tyll på 10–12 mm i diameter. Ha deigen i posen. (Om deigen er litt tykk, kan du bruke hendene og massere den litt i posen så den er lettere å sprøyte ut.) Sprøyt ut topper/pletter på 3,5 cm i diameter på en stekeplate med bakepapir. Hvis du klarer å få makronene like i størrelse, blir sluttresultatet penest – et tips kan være å tegne opp sirkler i riktig størrelse på bakepapiret å sikte etter. Sett stekeovnen på 175 °C. La de rå makronene tørke på kjøkkenbenken i 20 minutter før du steker dem. De skal bli litt tørre på toppen før du setter dem i ovnen. Stek dem 7–10 minutter. Steketiden avhenger av ovnen, prøv deg fram med en kake eller to. Avkjøl makronene før du tar dem av bakepapiret. Når de er ferdige, skal de være myke inni og sprø utenpå.

Chèvrekrem
Rør chèvre og fløte glatt med en skje.
Spe med fløten til osten konsistens som kremost.

Tuille
Rør alle ingrediensene sammen. Sprøyt eller smør massen på et bakepapir. Her har vi brukt en silikonmatte med form som en honning vokskake. Den kan kjøpes i spesialbutikker for bakeutstyr. Stek kjeksene gylne på 170 °C i ca. 2-4 minutter.

Montering
Ha chèvrekremen i en sprøytepose og sprøyt litt fyll i en ring på «bunnen» av en makron. Dryss på hakkede nøtter. Topp med en makron. Sett de ferdige makronene i kjøleskapet slik at fyllet setter seg. Servér med flytende honning og honningtuille.
i opptil 1 måned.

Tips
Blir det makroner til overs, kan de oppbevares godt innpakket i fryseren

Vintips!
Her er det mye melis og sukker, men hvis man sløyfer honningen og har større fokus på chèvrekrem som er et bindeledd til vin, kan en søt, musserende Prosecco fra Italia eller en dessertvin fra Sauternes eller Barsac i Bordeaux, Frankrike, trolig fungere.

ELEGANT TITLE

bottom of page