top of page

Madeleines med lavendel

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

20

Vanskelighetsgrad: Ganske enkelt

Tid: 1 time + 1 time i kjøleskapet

Madeleines
175 g sukker
2 egg, romtemperert
1 eggeplomme, romtemperert
1 ts vaniljepaste
½ ts tørket lavendel, finmalt
1 ss Earl Grey te, finmalt
135 g siktet hvetemel
¾ teskje bakepulver
¼ teskje salt
125 g smør
2 ss kremfløte

Lavendelglasur
120 g melis
3-4 ss vann
1 ts lavendel, finmalt
1-2 dråper lilla konditorfarge

Madeleines
Sett ovnen på 180 °C. Smelt smøret og avkjøl det litt. Pisk sukker, egg og eggeplomme luftig i 5-8 minutter. Tilsett vaniljepaste og lavendel. Mal tebladene fint i en foodprosessor. Sikt sammen tebladene, mel, bakepulver og salt. Vend de tørre ingrediensene i egge­dosisen. Tilsett smør og fløte og vend det godt sammen uten å arbeide for mye med røren.Dekk bollen med plastfolie og avkjøl røren i kjøleskapet i 1 time.

Ha røren over i en sprøytepose. Pensle madeleineformene med smeltet smør og fyll dem ca. 2/3 fulle med røre. Stek småkakene 12-14 minutter til de hever seg og har fått litt farge. Steketiden varierer med mengde og ovn, så følg godt med. Ta kakene ut av ovnen og avkjøl dem i formene i noen minutter. Hvelv dem over på rist og avkjøl dem helt.

Lavendelglasur
Visp alt godt sammen og ha det i en sprøytepose. Lag et liten hull og dekorer småkakene med melisglasur. Dryss evt. lavendelblomster over.

ELEGANT TITLE

bottom of page