Ma'amoul - Fylte småkaker fra Libanon
ART OF THE TITLE
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
ca. 20
175 g semulegryn
25 g hvetemel
1/8 ts tørrgjær
25 g sukker
75 g smør, romtemperert
30 g (2 ss) vann
15 g (1 ss) rosevann
150 g dadler
15 g smør, smeltet
1/4 ts kanel, malt
Bland semulegryn (fine), hvetemel, gjær og sukker i en bolle.
Smuldre inn smøret.
Tilsett vann og rosevann, og kna deigen til den er jevn og glatt.
Dekk til og la hvile i 2 timer.
Ha dadlene i en bolle.
Hell varmt vann over dem og la dem stå i 10-15 minutter til de er myke.
Sil av og ta ut steinene. Ha dadlene, smeltet smør og kanel i en blender og kjør til en halvfin masse.
Sett fyllet i kjøleskapet.
Forvarm ovnen til 180 °C.
Dekk et stekebrett med bakepapir.
Del deigen i 20 like store emner og rull dem til kuler.
Del daddelfyllet i 20 like store biter.
Klem dem ca. 1/2 cm tykke og med en diameter på 2-3 cm.
Klem hver deigbit flat med hendene til en sirkel med diameter på 8-10 cm.
Sirkelen kan gjerne være litt tynnere langs kantene enn på midten.
Fordel en bit daddelfyll på toppen. Brett inn kantene så de dekker fyllet.
Har du en ma'amoulform (eller annen egnet form), kan du legge den fylte deigkulen med den pene siden ned og presse den forsiktig ned i formen.
Når du er fornøyd, vipper du den ut ved å slå toppen av formen mot kjøkkenbenken, så kaken faller ut.
Legg den over på steke-brettet og gjenta med resten. Har du ikke ma'amoulform, kan du forme den fylte deigkulen så fint du kan og legge den på stekebrettet med skjøten ned.
Lag et mønster i den med gaffel. Stek småkakene i ovnen til de er gylne, rundt 15 minutter.
Avkjøl på rist.
Dryss gjerne litt melis over ved servering.